VÅR HISTORIA

Oddities & Mirth är ett samarbete mellan Beatrice Aurore (Beatrice Lindholm) och Lady Rivet (Linn Oscarsson) som båda har över tio års erfarenhet från den färgstarka cabaretvärlden, både på och bakom scenen. Duon är utbildade vid Campus Nyköpings Musik- och Eventarrangörsprogram och tidigare anställningar och uppdragsgivare inkluderar bl.a. Icons Creating Evil Art, Headstomp Productions, Porter & Thorells, Länsteatern på Gotland, Folkoperan, Södra Teatern och Trästockfestivalen.


Om Cabaret

Vår Cabaret

Cabaret är en independent konstform, vi skapar själva våra förutsättningar och vår scen. I regel så är producenterna inom genren artister själva, vilket inte är något undantag i vårt fall. Vi började producera föreställningar för att skapa möjligheter för oss själva och andra.


Oddities & Mirth syftar till att bedriva och främja konstformer under paraplytermen cabaret. Inom vår verksamhet ryms livemusik, dans, cirkus, burleskdans och genreöverskridande möten mellan dessa.


I cabaret förekommer ofta scenkonst som har undertoner av politik/sexuell frigörelse/satir/samhällskritik eller humor, grundläggande är också att föreställningarna består av kortare nummer skapade av respektive artist/akt, vilket ger en bredd i konstnärligt uttryck och bidrar till en stark helhetsupplevelse som i sitt utförande är unikt för detta format.


När cabaret är som bäst är den frigörande för både publiken och artisten genom mötet - publiken är en central del av själva föreställningen och uppmanas ofta att engagera sig i numren. Detta, i kombination med de teman/frågeställningar som ofta är förekommande skapar en tillåtande miljö både på, framför och av scen, där det finns en trygghet att utforska ämnen som te.x. sexualitet, könsidentitet och kroppslighet.Vi har under våra 10 aktiva år i branschen stött på många artister i Sverige som med olika scenkonstformer uppehåller sig under paraply-termen Cabaret, men som inte har någon tydlig scen i landet och därför ofta söker sig utomlands. Genom att producera egna föreställningar kontinuerligt vill vi bidra till att sprida kunskap om konstformen och främja dess utveckling i Sverige.


Vi har nu, tack vare stöd från Kulturrådet, fått möjligheten att realisera den vision vi länge haft om att vara en “go to” för allt cabaret-relaterat, för såväl arrangörer som privata bokare.


Oddities & Mirth Present är vårt klubbkoncept där cabretsångerskor, dansare, cirkusartister, performancekonstnärer, eld- och LED-show och burleskartister finns i vår repertoar. I juni kommer vår hittills största klubbsatsning på Hus 7.


2019 skapade vi den uppskattade varietéföreställningen The Sleeping Carnival som spelat på flertalet Fringe-festivaler samt för Riksteatern. Under 2022 skapade vi även 20talsföreställningen 'The Spicy Mirth of the 1920's' tillsammans med med 8-manna orkestern Spicy Advice Ragtime Band på Ljunglöfska Slottet. 


Mer info om våra produktioner finns HÄR.